Ja niin alkoi syksy, sateineen. Tänään on ollut oikein lämmintä, ja aurinkokin pilkahtelee tuo tuosta. Aamupäivän palstavisiitillä satoi, joten keräsin nopeasti kellastuneet ja punehtuneet tomaatit kassiin, ja kypsät härkäpavut taskuun ja lähdin keittelemään tomaattikeittoa.
Legend |
Tomaattikeitto
1 sipuli
1/2 purjosipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2 chili
1tl sokeria
10 tomaattia
1tl kasvisliemijauhetta
1 rkl persiljaa
1rkl fenkolin lehtiä
Paista sipulit ja chili öljyssä, lisää pilkotut tomaatit ja mausteet. Keitä 10 min. Lisää yrtit, ja jatka keittämistämiedolla lämöllä 10 min.
Tatti-kurpitsa-muhennos
1 spaghettikurpitsa
200g herkkutatteja (tai muita sieniä)
voita
sipulia
Kuori kurpitsa, pilko ja keitä perunan kokoisia kurpitsan paloja noin 15 min. Kaada vesi pois ja muhenna perunanuijalla. Paista sienet ja sipulit voissa. Mausta yrtein. Nauti.
Hei Kajsa!
VastaaPoistaLämmin kiitos upeista syksykuvista sekä herkullisilta vaikuttavista resepteistä!
mam