Härkäpapu (Vicia faba) on monelle tuntematon hyötykasvi, se kuuluu virnakasveihin ja muistuttaa hiukan hernettä. Härkäpavun kuoriminen herättää usein keskustelua kasviin tutustuneiden keskuudessa. Tässä oma ohjeeni:
Kerää pavut paloistaan jo kasvimaalla, palot voi kaivaa takaisin maahan kompostoitumaan. Keitä tuoreita papuja 5 min väljässä vedessä. Jäähdytä pavut, ja poista ulompi kalvokerros kun pavut ovat vielä lämpimiä. Tartu papuun niin, että sen kanta on ylöspäin, ja paina kynnellä kannan paksuun saumaan lovi. Vedä kanta irti. Purista papu irti kalvon litteästä päästä. Purista sisus ulos kalvopussista.
Jäljelle jääneet vielä kiinteät pavut ovat valmiit käytettäväksi ruokiin sellaisenaan. Esiryöpätyille härkäpavuille riittää lyhyt lämmitys ruoaksi valmistettaessa.
Upea opetusohjelma!
VastaaPoistakram :)
mam
Mielenkiintoista Kajsa, mutta on siinä vähän hantteeraamista ennen kuin on suuhun pantavaa!
PoistaKiitos, kun laitoit ohjeen.