maanantai 13. kesäkuuta 2016

Kesä kurkkii

Aika viileä kesäkuun alku seurasi helteistä toukokuuta. Palstalla kaikki hyvin.
Monien kasvien taimettuminen on ollut onnistnut vaikka ilma on viilennyt.
Perunamaa on päässyt hyvään kasvuvauhtiin


1 kommentti:

  1. Tulin kokeilleeksi Hesarista löytämääni reseptiä, sain ruokailijoilta kehuja, oli hyvää, suosittelen!
    Sinun perunanvartesi ovat komeat :)

    Purjo-perunakeitto ja kylmäsavulohitartar

    Neljälle
    6 jauhoista perunaa
    1 iso purjo
    1 keltainen sipuli
    1 l vettä
    2 kasvisliemikuutiota
    2 dl kuohukermaa /ruokakermaa
    souda, mustapippuria
    voita paistamiseen
    1 ruukku ruohosipulia
    saaristolaisleipää
    1. Halkaise purjo pituussuunnassa ja pese juoksevan veden alla.
    2. Silppua sipuli ja purjosipuli hienoksi. Sulata iso nokare voita kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi.
    3. Kuori perunat ja leikkaa pieniksi kuu¬tioiksi, lisää ne kattilaan.
    4. Lisää vesi ja liemikuutiot keittoon ja anna hautua, kunnes perunat ovat kypsiä.
    5. Aja keitto sileäksi sauvasekoittimella. Lisää kerma ja mausta suolalla ja pippu¬rilla, kuumenna. Lisää reilu lusikallinen kylmäsavulohitartaria jokaisen annok¬sen päälle ja koristele ruohosipulilla.

    Kylmäsavulohitartar:

    n. 250 g Stockmann Gourmet -kylmäsavukirjolohta
    ½ punainen sipuli
    1 rkl majoneesia
    3 rkl ranskankermaa
    10 tippaa tabascoa
    pippuria
    1. Silppua sipuli ja hienonna kylmäsa¬vulohi.
    2. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi tah¬naksi. Sopii myös tarjoiltavaksi leivän päällä.

    Tänään on Tilden synttäripäivä, ONNEA!

    mam

    VastaaPoista