Tulin kokeilleeksi Hesarista löytämääni reseptiä, sain ruokailijoilta kehuja, oli hyvää, suosittelen! Sinun perunanvartesi ovat komeat :)
Purjo-perunakeitto ja kylmäsavulohitartar
Neljälle 6 jauhoista perunaa 1 iso purjo 1 keltainen sipuli 1 l vettä 2 kasvisliemikuutiota 2 dl kuohukermaa /ruokakermaa souda, mustapippuria voita paistamiseen 1 ruukku ruohosipulia saaristolaisleipää 1. Halkaise purjo pituussuunnassa ja pese juoksevan veden alla. 2. Silppua sipuli ja purjosipuli hienoksi. Sulata iso nokare voita kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi. 3. Kuori perunat ja leikkaa pieniksi kuu¬tioiksi, lisää ne kattilaan. 4. Lisää vesi ja liemikuutiot keittoon ja anna hautua, kunnes perunat ovat kypsiä. 5. Aja keitto sileäksi sauvasekoittimella. Lisää kerma ja mausta suolalla ja pippu¬rilla, kuumenna. Lisää reilu lusikallinen kylmäsavulohitartaria jokaisen annok¬sen päälle ja koristele ruohosipulilla.
Kylmäsavulohitartar:
n. 250 g Stockmann Gourmet -kylmäsavukirjolohta ½ punainen sipuli 1 rkl majoneesia 3 rkl ranskankermaa 10 tippaa tabascoa pippuria 1. Silppua sipuli ja hienonna kylmäsa¬vulohi. 2. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi tah¬naksi. Sopii myös tarjoiltavaksi leivän päällä.
Tulin kokeilleeksi Hesarista löytämääni reseptiä, sain ruokailijoilta kehuja, oli hyvää, suosittelen!
VastaaPoistaSinun perunanvartesi ovat komeat :)
Purjo-perunakeitto ja kylmäsavulohitartar
Neljälle
6 jauhoista perunaa
1 iso purjo
1 keltainen sipuli
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
2 dl kuohukermaa /ruokakermaa
souda, mustapippuria
voita paistamiseen
1 ruukku ruohosipulia
saaristolaisleipää
1. Halkaise purjo pituussuunnassa ja pese juoksevan veden alla.
2. Silppua sipuli ja purjosipuli hienoksi. Sulata iso nokare voita kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi.
3. Kuori perunat ja leikkaa pieniksi kuu¬tioiksi, lisää ne kattilaan.
4. Lisää vesi ja liemikuutiot keittoon ja anna hautua, kunnes perunat ovat kypsiä.
5. Aja keitto sileäksi sauvasekoittimella. Lisää kerma ja mausta suolalla ja pippu¬rilla, kuumenna. Lisää reilu lusikallinen kylmäsavulohitartaria jokaisen annok¬sen päälle ja koristele ruohosipulilla.
Kylmäsavulohitartar:
n. 250 g Stockmann Gourmet -kylmäsavukirjolohta
½ punainen sipuli
1 rkl majoneesia
3 rkl ranskankermaa
10 tippaa tabascoa
pippuria
1. Silppua sipuli ja hienonna kylmäsa¬vulohi.
2. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi tah¬naksi. Sopii myös tarjoiltavaksi leivän päällä.
Tänään on Tilden synttäripäivä, ONNEA!
mam