sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Hellesää kypsyttää

Kirsikkatomaatti

Hungarian Hot Wax
Chilin, Hungarian Hot Wax, hedelmät ovat kypsyneet tasaisesti tällä viikolla, jo 5 chiliä punertaa. Aikaa meni siis noin kuusi viikkoa siitä, kun hedelmien muodostus alkoi. Saamani Jalapeño  puolestaan kukkii vasta nyt, eli sen hedelmät valmistunevat vasta elo-syyskuun taitteessa, jos sama kypsymisprosessi tarvitaan. On ollut hauska seurata kuinka vihreä hedelmä ensin menettää vihreän värin ja haalistuu kellerväksi ja sitten sieltä täältä laikkuina saa oranssin ja myöhemmin punaisen värin.


3 kommenttia:

  1. Hienoa, upean näköisiä!
    Minun kirsikkatomaatin raakileet ovat paljon pienempiä. Lehdet ja varsi senkun vaan kasvavat.

    VastaaPoista
  2. Päävarren voi halutessaan katkaista, jos verso kasvaa mielestäsi liikaa. Voit myös rajoittaa sivuhaarojen kasvua katkaisemalla haaran tyveltä. Joskus pieni leikkaaminen saa tomaatin keskittymään hedelmien kypsyttämiseen. Heinäkuun lopulla viimeistään voi ottaa sakset käytöön.

    VastaaPoista
  3. Kiitos neuvosta! :)
    Vielä en raski leikata, kun päävarsi ja sivuhaarat kukkivat mahtavasti.
    Niin, katson heinäkuun loppupuolella.

    VastaaPoista